+31 6 52146015 hallo@hutsspot.nl
Selecteer een pagina

over HutsSpot

door | nov 7, 2020 | Uncategorized | 0 Reacties

In het centrum van Geleen bevindt zich een experimentele plek voor -en met- jongeren die in het teken staat van kunst, design en duurzaamheid: HutsSpot.

FTR; HutsSpot; een verbastering van ‘hotspot’ maar ook een product van verschillende ‘ingredienten’ die elkaar versterken om zo tot een lekker gerecht te komen. Geen haute cuisine, gewoon lekker Hollandse pot. En daarnaast: ‘huts. (jongerentaal) uitdrukking om een geslaagde of niet geslaagde actie te onderstrepen’. Overigens voert de uitdrukking ‘huts’ al terug tot de gloriejaren van Pippi Langkous. Lekker lang houdbaar dus.

HutsSpot is er om jongeren -en mensen met een jong hart- een plek te geven voor ontmoeting, ontdekking, verbreding en uitwisseling.

HutsSpot is een verzameling activiteiten (SPOTS) om te experimenteren, om te maken, om samen te werken, om te leren vanuit verschillende disciplines en media. We starten in december 2020 met een DOE SPOT waar jongeren geënthousiasmeerd worden voor kunst en techniek en haar onbegrensde mogelijkheden. Een plek waar je kunt ervaren hoe trots je kunt zijn door iets te maken, door zelf aan de slag gaan, of onder begeleiding van inspirerende mensen en makers. Ze kunnen op het moment nergens heen om hun creativiteit om te zetten in iets zichtbaars. We willen jongeren een podium geven. Coronaproof -op anderhalve meter- maar verder niet moeilijk doen en iets moois  maken.

Het initiatief wordt gesteund door bedrijven die beseffen hoe belangrijk het is dat jongeren hun creatieve en technische talenten kunnen ontdekken. In onze SPOTS kunnen jongeren aan de slag met materialen en onderwerpen die passen binnen de belevingswereld en met inzet van duurzame aspecten om bewustwording te creëren rondom circulariteit.

Naast de culturele en innovatieve mogelijkheden geeft HutsSpot ook invulling aan maatschappelijke aspecten die spelen in stad Geleen.

Share This

Share This

Share this post with your friends!