+31 6 52146015 hallo@hutsspot.nl
Selecteer een pagina

Wat is
Huts Spot?

In het centrum van Geleen bevindt zich een experimentele plek voor en  met jongeren die in het teken staat van kunst, design en duurzaamheid: HUTS SPOT.

 

FTR; HUTS SPOT; een verbastering van ‘hotspot’ maar ook een product van verschillende ‘ingredienten’ die elkaar versterken om zo tot een lekker gerecht te komen. Geen haute cuisine, gewoon lekker Hollandse pot. En daarnaast:

‘huts. (jongerentaal) uitdrukking om een geslaagde of niet geslaagde actie te onderstrepen’. Overigens voert de uitdrukking ‘huts’ al terug tot de gloriejaren van Pippi Langkous. Lekker lang houdbaar dus.

 

Huts Spot is er om jongeren en mensen met een jong hart een plek te geven voor ontmoeting, ontdekking, verbreding en uitwisseling.

HUTS SPOT wordt een verzameling activiteiten (SPOTS) om te experimenteren, om te maken, om samen te werken, om te leren vanuit verschillende disciplines en media. We starten in met een DOE SPOT waar jongeren geënthousiasmeerd worden voor kunst en techniek en haar onbegrensde mogelijkheden. Een plek waar je kunt ervaren hoe trots je kunt zijn door iets te maken, door zelf aan de slag gaan, of onder begeleiding van inspirerende mensen en makers. Coronaproof, op anderhalve meter, maar verder niet moeilijk doen en iets moois  maken.

 

Het initiatief wordt gesteund door bedrijven die beseffen hoe belangrijk het is dat jongeren hun creatieve en technische talenten kunnen ontdekken. In deze werkplaats kunnen jongeren aan de slag met materialen en onderwerpen die passen binnen de belevingswereld van de leeftijdsgroep en met inzet van duurzame aspecten om bewustwording te creëren rondom circulariteit.

 

Naast de culturele en innovatieve mogelijkheden geeft HUTS SPOT ook invulling aan maatschappelijke aspecten die spelen in stad Geleen.

 

Geen evenementen gevonden!

Geen evenementen gevonden!

Doe Spot

In de DOE SPOT worden jongeren geënthousiasmeerd voor kunst en techniek en haar onbegrensde mogelijkheden. Zij ontdekken hoe trots je kunt zijn om iets te ontwerpen en zelf te maken. 
HUTS SPOT biedt ook educatieve programma’s voor scholen. Het initiatief wordt gesteund door bedrijven die beseffen hoe belangrijk het is jonge mensen hun creatieve en technische talenten kunnen ontdekken. 
Op zaterdagen worden er workshops georganiseerd! Check onze agenda en meld je snel aan!. 
Buiten openingstijden zijn er mogelijkheden voor schoolbezoeken en (bedrijfs)evenementen voor volwassenen en/of jongeren. 
Daarnaast biedt HUTS SPOT lesprogramma’s, trainingen en gastlessen voor Primair- en Voortgezet Onderwijs aan.

 

Collab Spot

Met COLLAB SPOT gaan kinderen en jongeren aan de slag met uitdagingen vanuit echte bedrijven. Ze bedenken innovatieve oplossingen die bijdragen aan doelen op het gebied van duurzaamheid, mobiliteit, veiligheid en gezondheid.

Met COLLAB SPOT ontdekken jongeren toekomstkansen in het bedrijfsleven, ontwikkelen hun analytisch denkvermogen en krijgen beeld bij de rol van innovatie in onze maatschappij. Het mes snijdt aan twee kanten: bedrijven profiteren van de nieuwe, frisse kijk van de jeugd op hun innovatie-uitdagingen. Bovendien interesseren ze toekomstige arbeidskrachten voor de eigen branche. Bedrijven die meedoen aan het COLLAB SPOT programma van HUTS SPOT zijn innovatieve, maatschappelijk betrokken bedrijven.

 

More Spots

Cross Spot

De CROSS SPOT draagt bij aan de ontwikkeling van ambacht en de creatieve ambachtscultuur. Onder het creatieve ambacht verstaan wij: ambachtelijke technieken die een creatieve en creërende component in zich hebben en waarbij kunstzinnig talent en esthetisch gevoel komt kijken. Voorbeelden van creatief ambachtelijke technieken zijn breien, haken, houtbewerken, leer bewerken, keramische technieken, al dan niet in combinatie met nieuwe (digitale) technieken, etc. Bovendien willen we in de CROSS SPOT leren om duurzaam met materialen en grondstoffen te leren omgaan. Een broodrooster die het niet meer doet? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Is de oude klok kapot? Nog een oude opknapfiets? Weggooien? Mooi niet! Ontwerpers en ambachtsbeoefenaars wisselen in de CROSS SPOT kennis en vaardigheden uit aan elkaar, en aan de jongeren van HUTS SPOT. Bovendien zit veel kennis en kunde bij de oudere generatie van Geleen: De CROSS SPOT biedt hiermee ruimte om deel uit te maken van de nieuwe maak-industrie en betrekt ouderen op actieve wijze verbinding te maken met de aankomende generaties.

 

Art Spot

De ART SPOT is een verzameling van atelierruimtes, labs en studio’s voor kunstenaars en designers. Zij kunnen hier naar hartelust uiting geven aan creativiteit en innovatie: installaties, 3D werk, nieuwe media, autonoom, grafisch, noem maar op!

Show Spot

Op de SHOW SPOT tonen we het resultaat van alle bijzondere projecten aan het publiek!

Re spot

Trek gekregen? Bezoek dan de RE SPOT voor een koel drankje, een lekker kop koffie of iets kleins te eten. 

 

Neem contact met ons op

Cross Spot

De CROSS SPOT draagt bij aan de ontwikkeling van ambacht en de creatieve ambachtscultuur. Onder het creatieve ambacht verstaan wij: ambachtelijke technieken die een creatieve en creërende component in zich hebben en waarbij kunstzinnig talent en esthetisch gevoel komt kijken. Voorbeelden van creatief ambachtelijke technieken zijn breien, haken, houtbewerken, leer bewerken, keramische technieken, al dan niet in combinatie met nieuwe (digitale) technieken, etc. Bovendien willen we in de CROSS SPOT leren om duurzaam met materialen en grondstoffen te leren omgaan. Een broodrooster die het niet meer doet? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten?

 

3 + 4 =

Share This